socha sv. Jana Nepomuckého

Volně stojící pískovcová socha, na původním místě u rybníčka. Podstavec obdélníkového půdorysu, na přední části s textem. Kvadratický dřík na čtvercovém půdorysu s dvěma jemnými volutami ve spodní části, mezi nimi ozdoba v podobě stylizované malé mušličky či rokaje, nad nimi v profilované kartuši nápis. Dřík zakončen profilovanou římsou, jež v přední části vybíhá z dvou malých volut. Nad nimi spočívá vlastní podstavec sochy s jemnou profilovanou římsičkou, pod níž jsou zbytky otvoru pro držák římsy. Postava světce spočívá na levé noze, pravá pokrčena do vykročení. Ruce pokrčené, držící v náručí sv. kříž s korpusem Krista. Světec oděn v kněžské roucho s pláštěnkou, šat bohatě řasen. Na hlavě má světec kněžskou čepici. Na podstavci vpředu nápis: "Zřízena r. 1777/ Obnovena r. 1877/ nákladem Jana Vindyše/ mlynáře stavského". Na dříku nápis: "Svatý Jene/ z/ Nepomuku/ drž/ nad námi/ Čechy ruku".