venkovský dům

Zděný klasicisní dům, původně venkovský statek. se nachází uprostřed obce u průjezdní komunikace. Objekt je vystavěný na obdélném půdorysu, průčelním štítem orientovaný směrem ke komunikaci (východní straně), okapová strana s přistavěným trojúhelným štítem vyneseným na třech hraněných kamenných sloupech s patkami a plochými hlavicemi směrem do dvora (k jižní straně). Nízká kamenná podezdívka z pískovcových bloků po obvodu stavby, štítové průčelí v přízemí se čtyřmi obdélnými okny dělenými do kříže, v horní části s vodorovnou příčlí. V patře štítu 3 okenní osy obdobného členění, ve vrcholu odvětrávací okénko. Tři okenní osy okapové strany (směrem do dvora) identická. Podsíň se vstupními dřevěnými dveřmi, v patře štítu dvě menší okna, ve vrchní části zakončena segmentem, rozčleněna opět na polovinu s vodorovnou příčlí. Všechna okna s pískovcovými profilovanými parapety. Zadní část obytného domu se vstupními dvoukřídlými vraty, zeď bez fasády, stavebním materiálem cihla. Krov sedlové střechy s bedněním, v průčelním štítu s valbičkou, krytinou eternitové šablony šedé barvy. Zadní trakt domu s novodobými přístavbami, celkově rekonstruován. Na původní evidenční kartě uváděna brána (ta byla zbořena již v r. 1963-64). Objekt v době REI nepřístupný (pravděpodobně novodobé stavební úpravy).