činžovní dům

Dvoupatrový řadový dvouosý městský dům. Střecha sedlová s hloubkově orientovaným hřebenem ukončeným štíty. Hlavní průčelí - v parteru jeden půlkruhový oblouk podloubí s plochou archivoltou. Napravo oblouky podloubí čp.44 a 45 podepřeny společným válcovým pilířem s oblounovou hlavicí, přechod oblouku do pilíře pomocí tromp. Vstup do domu napravo a okno nalevo bez arch.článků, novodobé. Profilovaná kordonová římsa. V 2.n.p. dvě okna lemována po stranách a v nadpraží plochou šambránou s páskem. Profilovaná hlavní římsa, na ní atika s esovitě prohnutými konzolkami po stranách a v prostřed, flankující dva okenní otvory segmentové. Štít má střední pole dělené plochou lisenou a ukončené oválným nástavcem. Křídla po stranách jsou nahoře stočená do volut. Fasáda klasicistní, štít renesanční. Zadní fasády dvouosá novodobá bez členění ukončená trojúhelníkovým štítem.