venkovský dům

Venkovský dům je vystavěný na obdélném půdorysu v ose SV - JZ, průčelím orientován k JZ straně. K jižní straně přistavěná k objektu podélná předsíň se čtyřmi obdélnými okny, vstup do objektu od jižní strany krytou předsíní. Průčelní štít o dvou polích, svisle bedněn. Okna v přízemí v průčelí v počtu 3 ks, téměř čtvercová, dělena vodorovnou okenní příčlí, identická okna také na okapové straně. Všechna okna jsou kryta dřevěnými obdélnými okenicemi. K SZ straně přistavěn seníkový vikýř na kamenné vyrovnávající podezdívce s krovem sedlové střechy. Zadní štítové průčelí roubeno s vymazávkou spar, štít s pokládkou dřevěných šindelů ve vodorovných pásech. Sedlový krov objektu střechy bedněn, krytinou plechové šablony opatřeny vrchním nátěrem.