dům

Jedná se o patrový objekt s obydleným podkrovím v mansardové střeše dnes kryté plechem. Na severovýchodní straně střechu prostupuje rovně ukončený štít, na straně severozápadní se nachází štít trojúhelný. Dekorace fasády byla soustředěna především na uliční severovýchodní průčelí. Nacházejí se zde geometrizující i figurální motivy a plastické prvky v podobě pilastrů a vpadlých či vystupujících polí. Okna jsou špaletová různého členění a tvarů. Dispozičně byl objekt dle podlaží rozčleněn na suterén s technickým a dílenským zázemím. Nacházela se zde kotelna, prádelna, sklepy, garáž, dílny a také správcovský byt. Přízemí není v plánové dokumentaci blíže specifikováno. V patře se nacházely kanceláře. Podkroví bylo obytné se dvěmi totožnými bytovými jednotkami, které se skládaly ze čtyř pokojů, kuchyně, spíže, koupelny a toalety. Všechny místnosti byly přístupné z haly. V roce 1925 byla na hranici pozemku se sousedním objektem č.p. 88 Alfreda Sacherse postavena společná autogaráž pro nájemníky obou domů. Oplocení je tvořené jednoduchou vyzděnou omítanou zdí na kamenné podezdívce.