socha sv. Jana Nepomuckého

Na vysokém, jednoduše členěném podstavci spočívá socha sv. Jana Nepomuckého v mírně podživotní velikosti. Podstavec, osazený na čtvercovém kamenném stupni, je ve spodní části třikrát odstuňovaný, na přední straně třetího stupně je vyryt letopočet 1895. Na čelní stěně podstavce je v segmentově završeném zrcadle vyryt nápis: SV. JENE / NEPOMUCKÝ / ORODUJ ZA NÁS. Podstavec zakončuje vyložená profilovaná římsa, na níž spočívá na čtvercovém plintu socha světce, zobrazeného v tradičním ikonografickém pojetí. Figura stojí v kontrapostu s levým kolenem uvolněným a hlavou skloněnou k pravému rameni. Pravou ruku má sv. Jan Nepomucký přiloženu na prsou, v levé ruce přidržuje palmovou ratolest, opřenou ve vertikální poloze o levé rameno. Jednoduše modelovaná tvář je rámována plnovousem a pravidelně uspořádanými prameny vlasů, šat světce splývá ve vertikálně řasených, poměrně hlubokých záhybech.