boží muka

Na zděné podnoži, patrně druhotné, základová deska čtvercového průřezu z niž vyrůstá hranolová trnož na ní navazuje rovněž hranolový dří s nárožními profilací, se stavájící z vysoké tordované patky a oblounu. Z čelní strany dříku znakový štítek ze sekerou a brouskem (?) - patrně znak řezníků. Hranolová hlavice má z čelní strany sekanný nečitelný letopočet, sestávající ovšem pouze z dvou sekanných číslic a snad třetí, jež je však pouze vyryta. Číslice jsou odděleny routami. Hlavice ukončena fabionovou římsou, základní deska lucerny s okosením má na nárožích plastickou dekoraci v podobě trojúhelníků - stříšek, a to vždy jedné na krajích desky. Lucerna otevřená z jedné strany je ukončena stříškou (ve tvaru protínajících se sedlových střech) a ukončena torzem jehlanu. Na dříku jsou zachovány fragmenty červené monochromie, uvnitř lucerny zbytky okrové červené a černé barevnosti.