městský dům

Jednopatrová volně stojící budova na obdélném půdoryse. Její fasády jsou vyjma oken členěny štukovými pilastry a lisenovými rámci (Ty lemují též zaoblená nároží.). Průčelí je sedmiosé. Hlavní vstup s kamenným hladkým ostěním zakončeným širokým obloukem se nachází ve střední ose průčelí. Do klenáku ostění je vsazen kamenný erb. Okna průčelí jsou osmidílná. V přízemí jsou rámována hladkými štukovými šambránami. V patře jsou tyto šambrány v horních partiích zakončeny ušima. Tato okna jsou navíc vyzdobena složitěji tvarovanými štukovými suprafenestrami nad nimiž probíhá profilovaná korunní římsa. Okna bočních průčelí jsou rovněž rozvržena rovnoměrně, a to ve čtyřech okenních osách. Na pravém bočním průčelí ale jedna svislá řada oken chybí, což je způsobeno tím, že do jeho fasády zasahuje zdivo sousedního objektu. Výzdobný princip a členění je u těchto dvou fasád obdobné jako na hlavním průčelí. Naopak na zadním průčelí jsou okna rozmístěna nerovnoměrně po celé fasádě a jejich velikosti nejsou unifikovány. Korunní římsa zde taktéž není profilovaná. Stejně jako na opačném průčelí však hlavní ose dominuje vstup zakončený širokým obloukem. Střecha nad níž se zvedají dva komíny je valbová a celá je kryta pálenými taškami.