městský dům

Jednopatrová budova, orientovaná podélně s ulicí K. V. Jeřábka. Uliční průčelí je dvanáctiosé a dvě další osy se nacházejí na pravém přízemním přístavku (jde jen o malá okénka). Fasáda má hladkou zelenou omítku. Průčelí nemá štít, sedlová střecha je orientována hřebenem souběžně s průčelím a je kryta taškami. Horizontální členění fasády pomocí profilované kordonové římsy a masivní profilované korunní římsy. Šestitabulková okna jsou osazena v patře do lištových ostění s ušima na jednoduché parapety. Ostění v barevnosti fasády. V přízemí jsou zasazena hladce do fasády. Vertikální členění se uplatňuje pouze ve třetí a čtvrté okenní ose zleva a zprava - jsou shodně rámovány lizénovými rámci. Na levém bočním průčelí je pod trojúhelným štítem osazeno zaslepené pískovcové ostění. Zadní průčelí je v přízemí prolomeno šesti polokruhově zaklenutými oblouky loubí, které dosedají na hranolové pilíře s masivními opěráky. V patře je v jedné řadě osazeno devět šestitabulkových oken a tři malá okénka. Okna zasazená hladce do fasády. Před korunní římsou zachována barokní konzolová konstrukce okapního žlabu.