socha Panny Marie Immaculaty

Trojboký podstavec se skosenými nárožími, s patkou ukončenou konkávním výžlabkem, z ní vychází dvoudílný dřík na spodní části zaoblený, asi v polovině s konkávně prohnutým ústupkem. V korní části dříku reliéfní rozvilinová kartuše, uvnitř s mariánským monogramem. Na zadní straně letopočet 1744, v další straně dříku nepravidelná nika s otvory po stranách (původně reliéf, nyní chybí). Podstavec ukončen profilovanou římsou. Nad římsou masivní soklík s plechovou lucernou po straně. Na soklíku stojí plastika Panny marie. Na zeměkouli obtočené hadem s jablkem v tlamě stojí Immaculata se sepjatýma rukama, v dlouhém přepásaném rouchu a plášti, s kovovým půlměsícem u nohou. Má rozpuštěné vlasy, hlavu poněkud nakloněnou na pravou stranu. Kolem hlavy svatozář a 11 šesticípými hvězdičkami. Socha má v záhybech draperie zbytky polychromie a zlacení. (popis pův. evideční list)