dům

Venkovský dům otočená svým hlavním průčelím k místní komunikaci – k východu. Objekt v obytné části roubený v obou patrech. Patro domu vyneseno na nárožních podstávkách. Hlavní vstup na J straně domu z prostoru dvora. Hlavní vstup později posunut do vyzděné přístavby předsíně. Do komor 1. patra vstup přes dřevěnou pavlač na kterou se vstupuje zevnitř domu. Tři okna hlavní obytné místnosti otočeny do průčelí, vedle hlavní obytné místnosti patrový výměnek. Průčelí v přízemí čtyřosé, v patře, tříosé. Štít svisle bedněný, do něho dva okenní otvory. Hospodářská část domu vyzděna. Okna v průčelí osazena v líci, jednoduchá, dvoukřídlá, šestitabulková. Ostění oken dřevěné, v horní části trojúhelníkovitý fronton. Pod oknem dřevěný parapet. Roubení namořeno nahnědo, omazávka zabílena. Hospodářská část změněna pro současné potřeby. Sedlová střecha kryta eternitem.