měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům hloubkové dispozice na zúžené parcele, s rovnou atikou a dvěma okenními osami do náměstí. Fasáda světle zelená s bílými architektonickými prvky. Průčelí je téměř přes celou šířku přízemí přerušeno novodobým dřevěným výkladcem s prosklenými výplněmi a dvoukřídlými dveřmi uprostřed. Okna patra jsou čtyřtabulková, zasazená v ostění s lištou a římsovou suprafenestrou. Pod suprafenestrou je obdélná vystupující nadookenní výplň, pod okny profilovaný parapet. Atika oddělena kordonovou římsou, složenou z plochého pásu, nahoře s jedním přiloženým profilem. Šestitabulková okna atiky jsou zasazena do plochých štukových ostění. Fasádu završuje jednou odstupněná korunní římsa. Parcela domu končí na Komenského náměstí zdí se dvěma pravoúhlými portály - pravý je užší, pískovcový s profilací ostění a plochým klenákem, levý se štukovým profilovaným ostěním. Zeď je kryta taškami. Zadní průčelí domu nově přeřešeno. Ve štítu vložena lodžie s jednoduchým zábradlím, sdruženým oknem a vpravo se dveřmi. Přízemí domu upraveno novodobě pro lékárnu. Střecha zvalbená, krytá plechem a taškami, krovní konstrukce nová, půdní vestavba.