hospodářská budova

Hospodářský objekt byl postaven mezi severozápadní průčelí severovýchodního křídla kláštera a severozápadní stranu ohradní zdi klášterní zahrady, vyplňuje její severní kout. Jedná se o zděnou hladce omítnutou přízemní částečně podsklepenou (chodbou, kterou je přístupný suterén v severovýchodním křídle kláštera) stavbu postavenou na obdélném půdorysu pod plochou střechou krytou živičnou lepenkou. Severovýchodní hlavní průčelí je dvouosé. V obou osách jsou dvoukřídlá levá dovnitř otvíravá vrata osazená v segmentových branách se štukovým profilovaným ostěním s ušima a hlavním volutovým klenákem dole ozdobeným reliéfem květiny. Křídla vrat jsou na vnější straně pobita prkénky uspořádaných do soustředných na koso postavených čtverců. Výše uvedení hlavní klenáky nesou profilovanou korunní římsu, která se kolem nich zalamuje. Nad korunní římsou je vyzděna atika, dole se soklem a završená profilovanou římsou, která všemi částmi opakuje zalamování korunní římsy. Tím je rozdělena takto vzniknuvšími pilastry na tři pole, v nichž je po obdélném vystouplém zrcadle se čtvrtkruhy vybranými rohy. Na čelní straně pilastrů je vždy po čtveřici do čtverce uspořádaných vystouplých čtvercových zrcátek, které mají rohy ve středu tohoto seskupení vybrány čtvrtkruhy, tak že dohromady tvoří kruh. Severní nároží při tomto průčelí patří k ohradní zdi areálu. Severozápadní podélné průčelí je tvořeno celé ohradní zdí i s transferovaným portálem. Jihozápadní zadní průčelí je obrácené do zahrady, v přízemí má vlevo od středu dvoukřídlá pravá ven otvíravá svisle latěmi pobitá vrata, osazená ve špaletě brány s šambránou s vnější obrysovou lištou. V suterénu při jižním nároží je otvor dveří, kterými je přístupná chodba vedoucí do suterénu pod severovýchodním křídlem kláštera. Před otvorem schodiště o deseti stupních, které se stáčí k jihovýchodu a je víceméně provizorně zastřešeno plochou dřevěnou konstrukcí šikmo osazenou na trojici pilířů ze smíšeného režného zdiva. Jihovýchodní podélné průčelí je svojí jihozápadní zhruba polovinou obrácené do zahrady, severovýchodní polovinu má zakrytu přistavěným severozápadním průčelím severovýchodního křídla kláštera. Volná „větší“ polovina je tříosá. V prvních dvou osách je po jednoduchém dvoukřídlém čtyřtabulkovém dovnitř otvíravém okně osazeném ve špaletě šambrány s vnější obrysovou lištou vyrůstající z profilované podokenní římsy. Ve 3. ose jsou levé ven otvíravé rámové dveře o šesti výplních osazené ve špaletě štukového ostění s vnější obrysovou lištou.