venkovský dům

Objekt lidové architektury je vystavěn po levé straně komunikace uprostřed obce pod kostelem sv. Mikuláše. Přízemní, roubená architektura orientována okapovou stranou souběžně s komunikací, půdorys domu vystavěn do kříže. K jižní straně vysunut vikýř s pavláčkou podepřený dřevěnými sloupky. Vstup do objektu uprostřed okapové strany pod pavláčkou, od komunikace, po pravé a levé straně vstupu po dvou okenních osách. Průčelní štít k západní straně (ve směru od kostela) v přízemí se dvěma okny, štít vysoký,o dvou polích, původní bednění překryto pásy asfaltového šindele hnědé barvy. Zadní štítová stěna (východní) zděná, v přízemí s dvoukřídlými garážovými vraty. Lomenice pavláčky o dvou polích, vrchní pole klasovitě bedněno, spodní pole se sedlovitým přelištováním. Okna vikýře v průčelí a po stranách identická, dřevěná, dělená do kříže. Roubené stěny domu s bílým spárováním, trámy hnědě natřené, rytmicky řazené kleštiny. Krov sedlové střechy bedněn, krytinou šedý eternit kladený nakoso.