měšťanský dům

Dvoupatrový, řadový, hloubkově orientovaný dům. Průčelí do náměstí je čtyřosé s rovnou atikou. Kombinuje olivově zelenou barvu omítky s bílými architektonickými prvky a okrovou barvou ostění portálu. Přízemí je prolomeno dvěma otvory - pravý novodobý je pravoúhlý s prokleným výkladcem a dveřmi, původně zde byl osazen stejný segmentově zaklenutý bosovaný portál, jaký má vedlejší levý vchod do domu. Portál je v klenáku datován 1824 a opatřen iniciálami JD. V bosách kolem klenáku je vyryto číslo domu - N 24. Přízemí kolem portálu má rustiku. Přízemí a patro odděluje jednou odstupněná kordonová římsa, na kterou navazují obdélné parapetní výplně oken prvního patra s reliéfním obdélným zrcadlem uprostřed. Osmitabulková okna mají ostění s profilovanými parapety a na okrajích také s profilací. Nad okny se uplatňují římsové suprafenestry, doplněné v horní části kratším plochým úsekem. Nad patrem probíhá kordonová římsa s jedním odstupněním a kulatým profilem v horní části. Nad ní probíhá ostění. Fasáda je zakončena korunní římsou s plochým pásem ve spodní části a profilací v horní. Okraje budovy zvýrazňují lizény, probíhající vertikálně přes celou výšku domu. V portále přízemí jsou osazena klasicistní černě natřená vrata s klapačkou v podobě pilastru a zubořezovou římsou. Výplně nad římsou jsou prořezávané s na výšku postavenými elipsami. Původní kování klik i klepadel ve tvaru festonů. Dvorní průčelí domu má šedou opadávající omítku, nemá štít. Jsou zde osazena okna různého typu, moderně upraveno. Vpravo v přízemí ústí na dvůr chodba z domu a vlevo navazuje novodobě přestavěná část dvorního křídla. Klasicistní dvorní křídlo při pravé hranici parcely bylo patrně původně samostatnou budovou. Má zachovány arkády pavlačí. V přízemí je přestavěno, ale v patře zůstalo pět oblouků do dvora a po jednom na obou stranách. Mají polokruhové stlačené záklenky a dosedají na hranolové pilíře s římsovými hlavicemi. V oblouku na pravé boční fasádě (směrem k domu) je osazena původní kovaná mříž z profilům které se protínají v lomených obloucích. Nad římsou je vsazen kovaný nápis s datací: D 3 Sep A 1814. Nad nápisem v záklenku je mezi volutami vavřínový věnec s festonem a v něm iniciály JD. Dvorek domu je zatravněn a na konci parcely uzavřen zdí a vjezdem, který je společný i pro dům čp. 23. Střecha domu je v přední části do náměstí sedlová, za ní dvě pultové, zvalbené na koncích, s vnitřním úžlabím, střecha dvorního křídla je pultová. Všechny kryté eternitem.