měšťanský dům

Hloubkově orientovaný dům stojí na úzké parcele. Růžově omítnuté průčelí s trojúhelným štítem a třemi okenními osami. Nároží domu lemována pilastry, které probíhají přes celou fasádu, vystupují nad korunní římsu a jsou zakončeny kubickými hlavicemi. Přízemí prolamují dva segmentově klenuté otvory - pravý širší a vyšší s proskleným výkladcem, v levém jsou osazeny dvoukřídlé dveře. Nad přízemím probíhají dvě kordonové římsy (obě profilované, spodní subtilnější). V prvním patře jsou sdruženy tři segmentově zaklenuté okenní otvory s profilovanými šambránami a šestitabulkovými okny, pod kterými probíhá společný parapet a parapetní výplň v podobě vpadlého obdélného zrcadla. Na okrajích jsou přiložené dva pilastry, které nesou části šambrán krajních oken. Nad prvním patrem probíhá kordonová římsa. Trojúhelný štít prolamuj trojice segmentově zaklenutých oken (krajní užší a nižší), nad kterými se oblamuje společná suprafenestra, vyrůstající z novogotických konzol. Do ulice Vodní valy je na konci parcely zeď prolomená vraty. Zadní průčelí domu bez štítu s jedním trojdílným typovým oknem. Omítka opadává. Dvorek zatravněn, navazuje na něj zahrádka. Střecha valbová, krytá eternitem.