měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům hloubkové dispozice, průjezdového typu. Průčelí do náměstí je čtyřosé, omítnuté růžovou a bílou omítkou. Modernistická fasáda kombinuje v přízemí umělý kámen - jsou zde prolomeny dva pravoúhlé otvory - pravý vjezd do domu a levý výkladec. Přízemí završeno kordonovou římsou. Nad římsou, pod 1.a 2. a pak s přerušením a znovu pod 3. a 4. okenní osou vystupuje obdélník fasády. Stejný motiv je i ve druhém patře. Uprostřed fasády, na jejích okrajích a mezi okny tak vznikají vpadlá pole. Okna typu T. Průčelí je zakončeno rovně, s mírně převýšenou částí nad prostředními okenními osami. Nad vjezdem do domu osazena deska s bustou Boženy Němcové (nápis: ZDE ŽILA V LETECH 1839 AŽ 1840 ČESKÁ SPISOVATELKA BOŽENA NĚMCOVÁ 1820 1970). Zadní průčelí domu zakončeno modernistickou terasou s betonovým zábradlím, které má do nepravidelně oválných výplní vloženy železné pruty. Dvorek využit jako zahrada. Parcela ukončena kovaným plotem, vloženým mezi pilíře z odhaleného cihelného zdiva. Střecha pultová, krytá plechem. Interiér nezpřístupněn.