dům

Dům čp. 1 tvoří dvě části, spojené v poněkud neorganický celek. Pravděpodobně starší jihozápadní část je přízemní, v ose se k ní napojuje patrová část severovýchodní. Jihozápadní část je v torzálním stavu, původně měla lichoběžníkový štít a polovalbovou střechu. Severovýchodní část má na severozápadě v přízemí tři dveřní otvory. V prvním patře je v osách první a druhé zleva trojdílné okno s trojdílnou horní částí, oddělenou poutcem. V pravé ose je vstupní otvor, přístupný po přiloženém jednoramenném schodišti. Severovýchodní stěna je bez otvorů, jihovýchodní je trojosá. V přízemí je vpravo zazděný vstupní otvor, ve střední ose obdélný okenní otvor, v levé rovněž obdélný, avšak orientovaný na šířku. Oba zabezpečuje mříž. V prvním patře je v ose první a druhé zprava stejné okno jako na severozápadě, v levé ose podobné okno, avšak pouze dvojdílné. Dům má rovnou střechu, na jihovýchodě přesahující.