sousoší sv. Jáchyma, sv. Anny a P. Marie

Sousoší je umístěné v hluboké nice vysoké 380 cm, která je přisazená k východnímu nároží domu č. p. 22. Postava sv. Anny je zobrazená jako sedící stará žena s rouškou kolem hlavy a rozevřenou knihou v klíně. Po jejím levém boku se nachází Panna Marie, která nahlíží do knihy. Sv. Jáchym, oblečený do dlouhého pláště, stojí za Anninými zády a nahýbá se přes její levé rameno, pravou rukou se opírá o pastýřskou hůl. Nika je zaklenutá konchou, ozdobenou plastickou lasturou. Vnitřní hrany výklenku jsou skosené a doplněné listovými závěsy. Horní část niky je zvýrazněná mohutnou profilovanou římsou, kopírující segmentové zakončení výklenku. Vrchol segmentu je dekorovaný akantem se střapcem a volutově stočenými listy. Po stranách niky jsou dva široké lizénové pásy s vpadlými zrcadly, zdobenými střapci. Pásy jsou ukončené konzolami s motivem čabraky, mezi kterými je umístěná velká kartuš s nápisem: “H. JOACHIM / MARIA UND ANNA / BÜTTET FÜR / UNS”. Po stranách kartuše jsou na levé straně vyryté iniciály “C. S.” a na pravé straně “R. S.”, pod kartuší je datace “ANNO 1752”.