měšťanský dům

Jednopatrový, řadový, hloubkově orientovaný dům. Průčelí do náměstí je tříosé s rovnou atikou. Přízemí je prolomeno třemi pravoúhlými otvory bez zvýraznění, střední je širší. Okna v patře jsou výškově obdélná, čtyřkřídlá, na atice je uprostřed okno členěné do osmi tabulek a boční osy jsou zaslepeny. Ostění oken je profilované s výrazným plochým klenákem ve vrcholu. Profilované parapety a římsové suprafenestry. Barevnost fasády modrá s bílými architektonickými prvky. Horizontální členění v přízemí pásovou rustikou, patra s hladkou omítkou jsou od přízemí oddělena profilovanou kordonovou římsou. Fasádu završuje profilovaná korunní římsa, na koruně položena krytina. Zadní průčelí má novodobý trojúhelný štít s jedním oknem. Původní arkáda pavlače (segmentově podklenutá na pilíř) dnes neexistuje, je nahrazena betonovým schodištěm a betonovou pavlačí s jednoduchým kovovým zábradlím. V zadním průčelí je osazeno jedno trojdílné okno, předělené v horní třetině. Parcela je do ulice Vodní valy zakončena zdí s dvojkřídlými dřevěnými vraty. Dvorek částečně zatravněn, částečně položena dlažba nebo povrch vybetonován. Střecha sedlová, krov nový, krytina eternal.