měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o třech okenních osách s rovnou atikou. Barevnost fasády žlutá s bílými architektonickými prvky. Horizontální členění fasády soklem s pískovcovým obkladem, profilovanou kordonovou římsou nad přízemím, těžkou profilovanou kordonovou římsou nad prvním patrem, krytou plechovou stříškou. Fasádu zakončuje profilovaná korunní římsa atiky, která se oblamuje nad hlavicemi pilastrů, členících mezi osami atiku. Okna v patře jsou osmitabulková, osazená v profilovaných štukových ostěních a na profilovaných parapetech. Okna atiky jsou v krajních osách žaluziová, v prostřední je šestitabulkové, osazena jsou bez dalšícho zvýraznění. Přízemí je prolomeno dvěma otvory - pravý, zaklenutý polokruhově se stlačeným záklenkem je rámován bosovaným pískovcovým portálem s vystupujícím olištovaným klenákem, levý má štukové ostění a je zaklenutý segmentově. Dvorní průčelí má pološtít, prolomený dvěma okenními otvory. V přízemí a patře je novodobá pavlač na omítaných pilířích. Střecha sedlová, v části do náměstí zvalbená, orientovaná hřebenem kolmo na průčelí, Krovní konstrukce nad přední částií domu hambálková, původně krytá šindelem, dnes eternitem. V zadní části půdní vestavba. Dvorek je zatravněn a celou parcelu do ulice Vodní Valy zakončuje průjezdové stavení se sedlovou střechou, krytou bobrovkami. INT: Dům je orientovaný hloubkově. Vstup portálem v pravé části dispozice do síně, sklenuté valůeně s lunetami, Vedlejší levá místnost je propojena se síní obloukem a sklenutá valeně. Ze síně vede ve středu dispozice schodiště do prvního patra, klenuté segmentově valeně s plackou nad podestou. V přízemí vedle schodiště vpravo chodbička na dvůr, klenutá valeně. V patře schodiště ústí do horní síně, valeně klenuté s vestavbou novodobého schodiště na půdu. Místnosti v přední části dispozice jsou zde plochostropé.