hospodářský objekt

Trojkřídlá zděná a omítnutá přízemní stavba s půdní nadezdívkou je postavená na půdorysu tvaru písmene U. Severovýchodní příčné křídlo má v dolní části jihovýchodního průčelí dva symetricky rozmístěné vjezdové otvory, osazené dřevěnými dvoukřídlými vraty ze svisle kladených prken. Úroveň půdní nadezdívky odděluje profilovaná římsa, která ve středu šikmo vybíhá do vyvýšené pozice. Průčelí zakončuje trojúhelný štít, v němž jsou dvě novodobá dvoukřídlá okna. Většinu štítu vyplňují dvě mnohoúhelníková pole vedle sebe, v nichž jsou zbytky bednění ze svisle kladených prken s ozdobnými obloučkovitými dolními konci. Ve zdivu štítu jsou vně dnešních oken patrné zazdívky kruhových okenních otvorů. Pod štítem (a římsou) je ve středu stěny oválný, na výšku orientovaný medailón, dnes prázdný. Druhé příčné křídlo má v dolní části jihovýchodního průčelí dvě dvojice sdružených oken. Okenní otvory jsou výškově obdélné, dvoukřídlé výplně jsou příčlemi dělené na šest tabulek. Nad profilovanou římsou stejného tvaru jako u prvního příčného křídla je štít se stejnými bedněnými poli jako u prvního křídla – zde je však bednění v celé ploše. Na stejné pozici jsou dvě štítová okna, tato však mají křídla členěná dvěma vodorovnými příčlemi. Strany příčných křídel u napojení k jihovýchodnímu průčelí středního křídla mají nahoře půdní nadezdívku, v níž jsou dvě široká obdélná, na šířku orientovaná vpadlá pole vedle sebe, krytá svislým bedněním s přelištováním. Pod nadezdívkou probíhá profilovaná římsa, přecházející sem ze štítových průčelí a pokračující i na zbývající strany budovy. V přízemí jihozápadního křídla je u napojení na střední křídlo dvoukřídlé okno ve špaletě, jehož křídla člení dvě vodorovné příčle. Severovýchodní křídlo má v přízemí dva zazděné okenní otvory, jejichž obdélný tvaru je nahoře zakončený do segmentového oblouku. Horní část boků a oblouk lemuje šambrána. Střední křídlo má v půdní nadezdívce obdobná bedněná pole jako na bočních křídlech, V polích druhých od okrajů je sdružené dřevěné okno, tvořené třemi částmi, ve středních dvou polích otvor o stejné šíři, avšak bez výplní. Pod nadezdívkou je již zmíněná římsa. V přízemí jsou otvory rozmístěné tak, že směrem od okrajů ke středu je z obou stran okno, vrata, okno a opět vrata (u středu stěny jsou tak vrata dvoje. Okna jsou novější dvoukřídlá, vrata dvoukřídlá, svisle bedněná. V ose druhé zleva je otvor o něco menší, vyplněný dvoukřídlými dveřmi s prosklenou horní částí. Jihozápadní průčelí (bočního křídla) má horní část provedenou obdobně jako na protější straně. Bedněná pole jsou zde čtyři, přičemž krajní jsou o něco užší, než střední. Ve středu přízemí je obdélný, na šířku orientovaný okenní otvor, ukončený do mírného segmentového oblouku. Dnes je zaslepený. Protější severovýchodní průčelí (bočního křídla) je provedené obdobně, rozdíl je v přízemí. V jeho středu je dřevěná veranda ze svisle kladených prken, v podélné stěně nahoře tvořená šesti šestitabulkovými okny vedle sebe. Její pultová střecha se připojuje ke stěně křídla. Vpravo od verandy je obdélné okno, druhé, výrazně menší pak vlevo od verandy. Severozápadní průčelí tvoří zleva severovýchodní, střední a jihozápadní křídlo. Severovýchodní křídlo je provedené stejně jako protější strana, pouze levá osa přízemí chybí a v pravé jsou dveře běžné velikosti. Střední křídlo, jen velmi mírně ustupující oproti bočním, má úroveň půdní nadezdívky stejnou jako na jihovýchodě – pouze otvory v bednění jsou částečně rozmístěné odlišně. V přízemí je kromě drobných štěrbinových otvorů pod římsou pouze jeden otvor - s novodobými dveřmi, umístěnými blíže jihozápadnímu křídlu. Vpravo následuje severozápadní průčelí jihozápadního bočního křídla. Jeho horní část je provedená stejně jako naproti, pouze chybí mezipodlažní římsa. V přízemí je vlevo okno, zabezpečené vnější mříží a v pravé části dvě drobná obdélná okénka. Větší z nich je situováno dosti vysoko, blíže středu stěny, menší pak u nároží a dole. Jednotlivá křídla mají sedlovou střechu, krytou plechovými šablonami.