dům

Jde o dvoupodlažní zděný a omítnutý objekt, jehož obdélný půdorys je na jihozápadě rozšířený o přízemní přístavek. Pětiosé severovýchodní průčelí má v dolní části nízký sokl. Ve střední ose přízemí je situován vstup – novodobé dřevěné dvoukřídlé dveře, zčásti prosklené. Kolem otvoru je portál s dlouhýma ušima. Prostor před vstupem chrání sedlová stříška, nesená ozdobnými dřevěnými postranicemi. Ve zbývajících osách přízemí jsou dřevěná dvoukřídlá okna v líci, s křídly rozdělenými dvěma vodorovnými příčlemi. Uvnitř se nachází mříž ze stylizovaných čtyřlistých motivů, kolem oken je světlou barvou naznačena šambrána s rozšířenými dolními i horními rohy. Stejná okna, včetně orámování, jsou i v prvním patře. Zde však chybí okno v ose druhé zleva a ve střední ose je okno, sdružené ze dvou částí, se společnou šambránou. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa, která obíhá celou stavbu. Severozápadní průčelí má je v přízemí dvouosé, v patře levá osa chybí. V přízemí je pravý okenní otvor vyplněný skleněnými cihlami, v patře je stejné okno jako na severovýchodě, se zbytkem šambrány. Čtyři taková okna jsou i v patře jihozápadního průčelí, jehož přízemí téměř po celé šíři zakrývá obdélná přízemní přístavba. K její severozápadní straně je připojena předstupující část s dřevěnými vraty a pultovou střechou. Jihozápadní strana přístavby je šestiosá. V jejím středu je o něco vyšší rizalit se vstupem – dvoukřídlými dřevěnými dveřmi rámové konstrukce s vodorovně kladenými prkny. Profilovaný poutec odděluje zasklený nadsvětlík, nahoře zakončený do tvaru segmentového oblouku. Nadsvětlík chrání ozdobná mříž tvaru stylizované kytice, jejíž zprohýbané stonky mají stáčené konce. Rizalit zakončuje nad dveřmi trojúhelný štít, v jehož středu je otvor tvaru stylizovaného čtyřlistu. Po obou stranách rizalitu jsou vždy tři okna – krajní osy jsou dosti vzdálené od nároží, zvýrazněného lizénou, další dvě osy jsou umístěné blízko vedle sebe a s odstupem od okna prvního. Okna jsou dosti úzká, nedělená, otvory chrání mříž obdobného tvaru jako na protější straně budovy. Přístavba má pultovou střechu, nad rizalitem sedlovou, krytinou je plech. V trojosém jihovýchodním průčelí jsou stejná okna jako na severovýchodní straně. Budova má valbovou střechu, krytou eternitem.