seník

Jde o zděný hladce omítnutý objekt s prostými fasádami. Jihovýchodní průčelí má v pravé a střední části po celé výšce stěny předložený dřevěný přístavek ze svisle bedněných prken s přelištováním. V přístavku jsou dvoje prkenné dveře – vpravo širší a nižší, vlevo užší a vyšší. Nad pravými dveřmi je dosti vysoko umístěný drobný obdélný otvor, nad levými dveřmi pak obdélné, na šířku orientované nízké okno, rozdělené svisle na poloviny. Zděná část fasády je bez otvoru. Nahoře se zvedá lichoběžníkový štít, která jen velmi mírně přesahuje dřevěný přístavek a před zděnou část tak značně předstupuje. Je svisle bedněný, s přelištováním. Vlevo od osy štítu jsou stejně provedená dvířka a nad jejich pravou částí velmi malý větrací otvor. Severovýchodní fasádu tvoří vlevo výše popsaný přístavek, na něj navazuje vlastní zděný objekt. Vlevo od osy stěny se v líci nachází dvoukřídlé dřevěné okno s křídly rozdělenými vodorovnou příčlí na poloviny a s kuželkovými závěsy s kuličkou. Na fasádě jsou přiznané kotevní závlače. Severozápadní průčelí má pod poškozenou omítkou viditelné zdivo z lomového kamene, u okenního otvoru doplněné cihlami. Okenní výplň dnes chybí, otvor je zatlučený prkny. Štít je obdobou svého protějšku, v jeho horní části jsou dva okenní otvory bez výplní. Jihozápadní fasáda je dvouosá, okna jsou stejná jako na severovýchodě. I zde jsou viditelné kotevní závlače. Zcela vpravo se při pohledu na dům uplatňuje boční stěna dřevěného přístavku. Seník má polovalbovou střechu, jako krytina byly užity osinkocementové šablony. Okraje střechy jsou podpírány přesahy vazných trámů.