obora

Z původní rozlohy velké panské obory a celkové koncepce krajinářských úprav je dnes chráněno jen nejbližší okolí samotných staveb na parcele č. 704. Stromořadí lip srdčitých (Tilia cordata) je prozatím dochováno, ve východní části však došlo k postupnému úhynu vzrostlých stromů a výsadby nejsou obnovovány. Podobně je na tom jírovcová alej podél Lidické ulice (sever - jih), kde jírovce maďaly (Aesculus hippocastanea) postupně odumírají a nejsou nahrazovány novou výsadbou, i když tato alej neleží na památkově chráněném pozemku. V prostoru hospodářského dvora se nachází vzrostlí jedinci borovice vejmutovky (Pinus strobus) a douglasky Menziesovy (Pseudotsuga menziesii), které vzhledem k věkové kategorii mohou pocházet z doby výstavby zámku a areálu. Plocha jižní louky postupně od druhé poloviny 20. století zarůstá nálety, cestní síť není udržována, ale v krajových partiích jsou stále dochovány původní mohutní jedinci dubu letního (Quercus robur).