kaple sv. Leonarda/Linharta

Zděná omítaná stavba obdélníkového půdorysu s půlkruhovým závěrem, na vnější straně polygonální. Na podnoži v průčelí po bocích vchodu dva pilastry s patkami a bez hlavic, nesoucí průběžnou hlavní římsu. Okrovou fasádu člení bílé lizénové rámy. Dvoudílný štít se skládá ze spodní trojlaločné části, jejíž střed tvoří nika s mušlí v konše, podepřená dvěma křídly, a horního pravoúhlého nástavce o dvou bočních pilastrech s římsami, mezi nimiž je vsazena štuková mušle. Vrchol je v podobě stlačeného frontonu. Boční křídla štítu zdobí štukový úponkový dekor orámovaný bohatě profilovanou římsou. Střecha sedlová se závěrem, krytina břidlice, štít je oplechován. Interiér je zaklenut valenou klenbou s výsečemi, přecházející v konchu. V závěru je vyzděna menza. Ve vchodu jsou zasazena kovová vrata s mříží empírového tvarosloví.