kašna

Kašna s jímkou čtvercového půdorysu stojí na náměstí, jižně od budovy školy. Kašna stojí na 2 žulových stupních se zaoblenými hranami Jímka kašny je vyzděna z kamenných bloků, ukončená profilovanou římsou. Boční stěny jímky jsou zdobeny kartušemi a reliéfy. Na jižní straně se po stranách v kartuších nacházejí atributy sv. Jana Nepomuckého – jazyk s pěti hvězdami a zkřížené palmové ratolesti. Vprostřed je vtesán letopočet 1780 a R. 1973. Na východní straně jsou v kartuších zkřížené klíče a zámek. Na severní straně erb s pětilistou růží – znak Kunžaku a (?) symbol Nejsvětější Trojice. Na západní straně jsou v kartuších mitra s berlou a vavřínový věnec. Původně vprostřed kašny stávala socha sv. Jana Nepomuckého, která byla přenesena na pozemek u kostela, v současnosti opět navrácena na původní místo.