horní hrad

Starší část hradu, tzv. horní hrad, se nachází ve vyšší poloze, v severní polovině areálu. Přístupný je od jihu, z centrálního dolního nádvoří před bývalou úřední budovou. Hlavní budova hradu stála na severozápadním nároží, nad uměle prohloubeným severním příkopem, kudy patrně vedla i původní přístupová cesta. Hrad měl přibližně obdélný, ze západní strany lehce oválný půdorys o rozměrech cca 60 x 20 metrů, orientovaný byl od severoseverozápadu k jihojihovýchodu. Budovy byly situovány při západní straně. Dominantní byla čtvercová věž, donjon, na severním konci bloku. Hradní kaple se nacházela v jižní části. Mezi nimi byl umístěn protáhlý objekt, patrně obytný palác. V současnosti jsou v místě patrná torza hlavní obytné věže se segmentově zaklenutou nikou, západní hradební zdi bloku hradních budov a východní hradební zdi s pravoúhlým věžovitým objektem předsunutým vně z hradby, upraveným dnes na vyhlídku. Tento objekt, s dochovaným hrotitým vstupním kamenným portálkem, je zastřešen polovalbovou střechou, vynesenou na dřevěných sloupcích, krytou šindelem.