štítová věž s baštou

Masivní okrouhlá štítová zeď strategicky využívá konfiguraci terénu a opevňuje konec ostrožny na jižní straně hradu. Obsahuje střílnu pro dělo. Propojená je s baštou na jihozápadě. Za ní je umístěna, v pomyslném středu opsané kružnice, obranná věž, která byla pravděpodobně dalším palebním postavením. Zeď je velmi široká, dosahuje tloušťky sedmi metrů. Zdivo je lomové, neomítané. Koruna štítové zdi je v současnosti zatravněna a slouží jako vyhlídková trasa. Horní plocha je přístupná dvěma terénními schodišti na obou stranách (osm schodišťových stupňů) a zabezpečená je novodobým zábradlím s pískovcovými sloupky a kovovými svisle tyčovými plotovými dílci. Bašta má horní úroveň zatravněného terénu o něco vyšší. Nad touto úrovní se zdvíhá ještě torzo patra s nepravidelně dochovanou korunou zdiva. Přístupný je v současnosti pouze menší vnitřní prostor bašty (po čtyřech terénních stupních). Štítová zeď je z východní strany zpevněna třemi opěrnými pilíři. Hluboká nika pro dělovou střílnu je přístupná z hlavní plochy dolního hradu. Zaklenutá je valeně, v současnosti je uzavřena kovanou mříží. Vně hradby se projevuje jako na šířku obdélný otvor, segmentově zaklenutý.