obranná věž

Věž se nachází v centru jižního opevnění dolního hradu. Nemá vnitřní prostory. Sloužila patrně jako vyvýšené palebné postavení. Stávající zdivo základu věže je dle průzkumu z r. 2018 charakterizováno jako „pelasgicky kladené“, typově se má jednat o lámanou místní ortorulu s mírně zaoblenými hranami. Lomové zdivo je neomítané, maltou vyspárované. Schodové stupně jsou kamenné. Současná horní úroveň věže, ve výšce cca 6 metrů nad terénem, je vyhlídkovou terasou. Přístupná je po vnějším spirálovém kamenném schodišti, které pozvolna stoupá podél jižní strany od východu k západu, kde se stáčí ostře zpět k východu, ke středu vrcholové plošiny. Ta zaujímá severovýchodní polovinu půdorysného kruhu věže. Zábradlí schodiště je kovové, trubkové. Terasa je zabezpečena plnostěnným zábradlím, které je tvořené horní partií zdiva věže.