výklenková kaple Panny Marie

Zděná, omítaná kaple, vystavěná na základném čtvercovém půdorysu, na stanové stříšce uprostřed osazena barokní kamenná socha Ukřižování na barokním kamenném, sochařsky vytvořeném krucifixu. Půdorys kaple rozvinut nárožními pilastry na všech stranách, ukončenými nahoře konzolovými hlavicemi, nesoucími oběžnou římsu, na níž dosedá hmota již zmíněné střechy. Střecha je stlačená, oblá, pokryta plechem. Dole je hmota kaple od terénu odsazena nevysokým soklem, jenž však obíhá pouze 3 strany. Přední a zadní strana kaple jsou otevřeny hlubšími, segmentem ukončenými nikami, na bočních stěnách jsou výklenky mělké. V předním zasklenými dvířky uzavřeném výklenku je vložena socha P. Marie Bolestné, tesaná z kamene, na opačné straně kamenná tesaná socha P. Marie - nenalezena. Socha Bolestné P. Marie – kámen, tesání, polychromie, výška 70 cm, sedící na podstavci, oděná do bohatě řaseného roucha, ruce sepjaty v klíně, hlava zahalena závojem natočena k levému rameni. Krucifix se sochou Ježíše Krista – výška sochy cca 130 cm, socha komponována v expresivní poloze téměř visící na napjatých pažích, hlava zhroucena k pravému rameni, hrudní koš vysoko vytažen, břicho propadlé, bedra ovinuta spíše horizontálně zřasenou rouškou, na levém boku vlající mimo tělo, na pravém podkasána do uzlovitého útvaru. U paty kříže lebka, rovněž tesaná z kamene, na zadní straně datace 1715. Socha P. Marie v zadním výklenku nezachována.