boží muka

Na téměř čtvercovém postamentu je upevněn hranol s čtvercovou základnou, z níž vybíhá čtyřboký dřík, jenž má zkosené hrany s krátkými drápky, dřík se poté stává osmihranný, cca ve třetí třetině výšky se dřík se opět vrací do tvaru čtyřhranného kvádru – hlavice dříku. Dřík nese zcela jedinečně tvarovanou čtyřbokou kaplici. Kaplice je na vrcholu formována do pyramidovitě se stupňujícího tvaru připomínajícího akrotérii, jež je zakončena vrcholovým patriarším křížkem. Po očištění povrchu těchto božích muk vystoupily na frontální straně tohoto nástavce tři útvary v podobě čtverce. Ploché reliéfní obloučkové záclonky zdobí horní okraj čelní strany hranolové kaplice. Kolem svislých stran přední niky a bočních nik vystupují reliéfní pásy velmi plasticky vyvinutého perlovce, uvnitř přední niky jsou po očištění zjevné stopy barevnosti. Osmihranný sloupek je nesen hranolovým podstavcem, jehož výška patrně není úplně zachována. Na pilířku jsou zjevná poškození, která tato boží muka v tak exponované poloze utrpěla.