kaple sv. Jana Nepomuckého

Drobná kaple orientovaná závěrem k severu stojí severně od centra Nové Včelnice, za ohybem ulice Husovy. Kaple stojí v trojúhelníkové travnaté ploše obklopena několika stromy. Zděná omítaná kaple má půlkruhový závěr, sedlovou střechu krytou dvojitě kladenou bobrovkou a rovné průčelí se štítem, z něhož přímo vyrůstá hranolová věžička, zakončená plechovou bání završenou křížkem. Průčelí bez soklu hladká omítaná, na boku prolomena oknem ve tvaru čtyřlistu, lemovaná plastickou pásovou šambránou. Severní hlavní průčelí jednoosé, se vstupem s kamenným ostěním s lištou a půlkruhovým nadpražím. Po stranách portálu vystouplé vertikální liseny. Budovu kaple obíhá vystouplá členěná římsa krytá bobrovkami na hlavním průčelí. Nad římsou volutový štít s konkávně vybranými uchy s boky krytými keramickými taškami. V ose štítu jedno čtyřlistové okno s vystouplým štukovým lemováním. Na štít navazuje hranolová věž, s půlkruhově zaklenutými otvory s dřevěnými okenicemi ze čtyř stran. Na kordonovou římsu věže nasedá oplechovaná makovice zakončená křížkem.