sloup se sochou Panny Marie

Pískovcová socha Panny Marie s Ježíškem z hrubozrnného kamene na architektuře ze žuly stojí na drobném upraveném prostranství mezi ulicemi Riegerova a B. Smetany. V hloubce šatu Panny Marie se dochovaly zbytky polychromie - vrchní plášť byl bleděmodrý a vnitřní šat byl červenohnědý. Na dvoustupních z kamenných desek toskánský sloup na hranolovém soklu s relefním ornamentem, na čelní straně s vybraným zscadlem s datací 1 7 0 1 v rozích. Toskánský sloup s oblounovou patkou s rostlinným relefním ornamentem při patce a rozměrnou deskovou hlavicí. Socha umělecky provinční, pískovcová, výraz klidný, Marie drží v pravé ruce dětátko s korunovačním jablkem v ruce. Levá ruka při těle objímá dnes již chybějící žezlo. Šat dlouhý splývavý k zemi, bohatě řasený na přední části, Panna Marie korunovaná. Obecně je propracovanost důležitých detailů malá, nejvíce viditelné je to na těle Ježíška.