silniční most č. 1325-1

Most je situován v intravilánu obce pod zámkem vedle Zámeckého rybníka, na Zámecké silnici ve směru na Zdešov a přemosťuje říčku Kamenici. Svou osou je situován přibližně V – Z. Je konstruován jako masivní, dvouobloukový, s horní mostovkou se zídkami, s křídly. Šířka mostu je 7,55 m. Je vyzděn z lomového kamene a kamenných kvádrů, kromě pilířů je opatřený hrubou stříkanou omítkou, vnitřní plocha zídek omítkou hladkou. Vnější strana pilířů je vyzděna z kamenných tesaných kvádrů různých délek a jednotnou výškou 32 cm, neomítnutých. Střední pilíř je opatřen na obou stranách polokruhovým zhlavím z tesaných kvádrů, vyzděný současně se stavbou pilíře, s nímž je spojen beze spáry. Zhlaví jsou zakryty nízkým kamenným vrchlíkem s přesahem. Pilíře vynášejí segmentové klenby dvou mostních otvorů, vrcholnice je vodorovná. V čelech mostu nad klenbami jsou po obou stranách osazeny kamenné korýtkové chrliče, které původně odvodňovaly vozovku na mostě. Čela mostu navazuje na oboustranné zídky nestejné délky, jedna zídka zalomená. Horní hrana zídek je obložená kamennými parapetními deskami šířky 70,5 až 71 cm, tl. 14,5 až 15 cm, položenými s vnějším spádem a oboustranným přesahem (vnitřní cca 5 cm, vnější cca 6 cm). Křídla jsou šikmá, v horní části zalomená, vyzděná z omítnutého lomového kamene, v místě napojení na zdivo mostu jsou provázány společnými tesanými kamennými kvádry, jež byly též ponechány bez omítky. Vodoteč protéká oběma mostními otvory. Pata krajních pilířů byly obetonovány z důvody ochrany proti vymílající vodě. Vozovka na mostě je živičná, se spádem od města. V omítce mostu vyznačena ryska hladiny vody 31.5.1949 a osazena tabulka s úrovní vody při povodních v roce 2002.