společenský dům YMCA

Nárožní dvoupatrový dům s obytným podkrovím, zvýšeným přízemím a suterénem. Půdorys budovy ve tvaru L. Do Šafaříkovy ulice 7 os, ve 4. ose vstupní dveře s několika schody. V přízemí v 1. až 3. ose je 5 úzkých špaletových oken s vnitřní barevnou geometrickou vitráží v olovu. Nad přízemím průběžná vystupující římsa, nad vchodem balkon, mezi okny 1. a 2. patra obdélná štuková výzdoba. Nad špaletovými okny 2. patra vystupující průběžná římsa, nad ní v 1. a 3. ose podkroví vcelku. Nad ostatními osami obdélné vikýře s okny. Kolem oken břízolitová omítka starorůžové barvy, jinak režné cihly. Do Gočárovy ulice 4 osy, v přízemí opět okna s vitrážemi, nad korunní římsou je plné 4. patro. Členění stejné jako do ulice Šafaříkovy. Zadní průčelí do zahrady tříosé, nároží z režných cihel, od 1. patra ke korunní římse pilastry z režných cihel. Nad římsou trojúhelný štít. Boční průčelí v ul. Šafaříkově pětiosé, v prvním patře v 1. až 3. ose balkon, který jde jako arkýř až k zemi. Krov je sedlový, hřebeny rovnoběžné s ulicemi. Střecha pokrytá plechem. Nahoře hranolový nástavec s půlválcovým ukončením a hromosvodem. Na něm na stranách do ulice nápisy "YMCA".