venkovská usedlost

Jednopatrový dům v řadové zástavbě vystavěn na obdélném půdorysu, krytý sedlovou střechou. Hlavní průčelí s bohatou dekorativní výzdobou prolomeno deseti okenními osami. Okna v přízemí lemují štukové šambrány s pilastry, podokenní a nadokenní římsy s mušlemi. Přízemí prolomeno dvěma pravoúhlými vstupy s obdobným štukovým lemováním. Drobná okna v prvním patře orámována plochými šambránami, v hlavním klenáku hlavička andílka. Nad profilovanou kordonovou římsou štukové rámce s erby, korunní římsa podložena zubořezem. Průčelní fasáda akcentována dvojicí vysokých pilastrů s dekorativními hlavicemi situovaných při nárožích. Kolmo k hlavní budově statku přiléhá přízemní hospodářské křídlo, které se otevírá do dvora arkádovým náspím. Statek postaven v 1. polovině 19. století.