škola

V centru obce na křižovatce v sousedství dalších staveb z lichtenštejnské stavební huti stojí samostatný dvoupodlažní dům obdélného půdorysu s vystupujícím rizalitem v průčelí. Stavbu obíhá nízká kamenná podezdívka a má armovaná nároží. Fasáda je hladká, tvořená obkladem z pálené cihly. Hlavnímu průčelí dominuje mohutný rizalit ukončený trojúhelníkovým štítem s korouhvičkou, na níž je datum 1874. Rizalit je dvouosý, v každém patře jsou dvě pravoúhlá okna, pouze štít je prolomen třemi úzkými obdélnými okny. Pravá část vstupního průčelí je prolomena vchodem zaklenutým lomeným obloukem a krytým dřevěnou červenou stříškou. Dveře jsou pravoúhlé se světlíkem ve tvaru lomeného oblouku a jsou přístupné po dvou schodech. Nad vchodem jsou dvě sdružená pravoúhlá okna a jedno menší obdélné okénko. V levé části průčelí jsou dvě úzká pravoúhlá okna v každém podlaží, na ně navazuje mělce vystupující rizalit prolomený dvěma většími okny, zaklenutými lomeným obloukem s archivoltou a sdruženými podokenní římsou. Nad okny je plastický alianční znak. Fasáda do ul. Osvobození směrem ke kostelu je prolomena asymetricky umístěným vchodem, půlkruhově zaklenutým s ostěním. Vchod je přístupný pěti schodišťovými stupni. Po obou stranách vchodu je prolomeno pravoúhlé okno. Vlevo od vchodu je na fasádě umístěn plastický štukový znak ČR. V prvním patře jsou tři pravoúhlá okna. Fasády do zahrady mají po dvou a šesti okenních osách v každém patře. Všechna okna mají kamennou podokenní i nadokenní římsu. Průběžná korunní konzolová římsa se zubořezovým vlysem nese valbovou střechu, krytou pálenou neglazovanou taškou. Na fasádě jsou ještě patrny geometrické ornamenty, vzniklé složením různobarevných cihel. V interiéru přízemní chodby je historizující sklípková klenba a lomené oblouky v hale. V patře se nachází stlačená klenba. Na podlaze keramická dlažba.