krucifix na podstavě

Na mohutném baňkovitém podstavci je nad bohatě profilovanou římsou umístěn svatý kříž. Podstavec bohatě zdoben rokokovými rostlinnými motivy. Podstavec tvořen soklem obdélníkového půdorysu, který je nízký s ustupující profilovaně horní hranou. Na sokl nasedá dřík baňkovitého tvaru s bohatou rokajovou a boltcovou výzdobou sledující okraje dříku a tvořící vlastně kartuši pro nápis na dříku. Dřík ukončen bohatě profilovanou římsou, vycházející ze dvou volut ve středu přední strany. Nad římsou je umístěn malý čtvercový podstavec kříže, nad ním ještě jeden menších rozměrů (taktéž čtvercový), ukončený jemnou římsou v přední části se dvěma volutami. Kříž: jde o jetelový typ s korpusem Krista, oděného v bederní roušku a prstencovou svatozáří. Na spodní části svislého břevna kříže lebka, hnáty a had, ve vrcholu tohoto břevna v kartuši nápis INRI.