měšťanský dům

Jednopatrový dům gotického původu, vznikl sloučením dvou středověkých parcel v jednu. Pravý objekt s klasicistní fasádou a zachovaným kamenným portálem vjezdu (stlačený oblouk). Levý objekt s renesanční sgrafitovou fasádou s kamennými krakorci, vynášejícími na arkádách patro. Levý objekt si zachoval hloubkovou zástavbu celé parcely. Na přelomu 19. stol. přistavěna pavlač a romanticky upravena ohraní zeď s cimbuřím. Zachované středověké dvoupodlažní sklepy s hodnotným klenebním systémem a kamenným schodištěm. Klasicistní portál vjezdu, průjezd s kamennými plotnami a křížovými klenbami. V patře hodnotné středověké klenby. Vjezdová vrata a vchodové dveře do obou obchodů v přízemí klasicistní – konec 19. stol. Okapová orientace sedlové lomené střechy, krytá bobrovkou. Levá část původně renesanční štít do náměstí, zadní část si zachovala hřeben střechy v původní štítové orientaci. Okna atypická. Dřevěná novodobá. Průčelí čtyř a dvouosé. V levé ose pravé části okna sdružená v obou NP. Nemovitost není výrazně pohledově exponována. Objekt situován v centrální urbanistické pozici, v prstenci kolem kostela Nanebevzetí Panny Marie (původně hřbitov).