základní škola

Mohutná patrová novorenesanční budova, uzavírající západní stranu nám. Míru na místě dvou původních drobnějších renesančních domů. Objekt má nízkou sedlovou střechu, krytou plechem. Atika průčelí balustrádová se štítkem a hodinami (hodinový stroj z r. 1897 - Martin Rezek). Zdobená fasáda s bohatou výrazovou rozmanitostí tektoniky, původní vstupní dvoukřídlové kazetové dřevěné dveře. Kvalitní původní krov vaznicové soustavy. Novodobé úpravy interiéru, vč. kotelny r. 1983. Bohatá štuková výzdoba fasády. Zadní rizalit výrazně rytmizován moderními okenními výplněmi. Interiér plochostropý, budova podsklepena segmentovými cihelnými klenbami, krov vaznicový se šikmo podepřenými sloupky, vaznice mezilehlé.