kamenný kříž

Klasicistní kamenný kříž je situovaný v centru Bedřichovic, po pravé straně schodiště vedoucího ke vstupu do kaple Panny Marie Lurdské. Jednoduchý sokl ve tvaru obdélníka zdobí v horní části plasticky tvarovaná římsa a v přední části vsazená mramorová nápisová deska. Sokl nese v hmotě odstupňovanou podnož kříže tvaru komolého jehlanu ukončenou jednoduchou, mírně vystupující římsou. Přední strana podnože je zdobená litinovým reliéfem Panny Marie Bolestné s rukama zkříženýma na prsou. Podnož je završená jednoduchým křížem pozdně klasicistního typu s korpusem Krista. Kristovy paže jsou široko rozepjaté do tvaru písmene T, hlava s trnovou korunou se mírně sklání k pravému rameni. Na břevně kříže nad hlavou Krista je umístěný zlacený nápisový štítek „INRI“. Mramorová deska na přední straně soklu nese minuskulní nápis: Otče! V ruce tvé / Poroučím ducha mého / Nákladem obce / BEDŘICHOVSKÉ / Postaven Opraven / 1822 1902 //.