kostel Povýšení sv. Kříže

Jednolodní klášterní kostel orientovaný k severu vyrůstá z J strany kvadratury. Kostel je umístěný osově s klášterní dispozicí, do které je zapojen obdélným presbytářem. Vstupní J průčelí tvořící osu aleje od zámku je ukončeno frontonem. Valbová střecha krytá taškami sestává ze dvou dílů, postranní kaple kryjí dvě pultové střechy a nad závěrem je umístěn zděný sanktusník s plechovou bání (dvojice hranolových věží vyrůstá z hmoty kláštera). Trojosé průčelí s obdélným vstupem je po stranách zdobeno výklenky s pískovcovými sochami sv. Josefa Kalasanského a Panny Marie. Fasády jsou hladce omítané, členěné pilastry a římsami. Stěny lodi jsou otevřené bazilikálními termálními okny. Interiér je klenutý.