zvonice

U silnice ke Kyjovicím situovaná patrová stavba zvonice na čtvercovém půdorysu. Hranolová stavba na vysokém soklu je na západ prolomena půlkruhově zaklenutým vchodem s širokou hladkou šambránou a jednokřídlými částečně kovanými dveřmi. Rovněž na severním a jižním průčelí jsou na osu situované půlkruhové slepé výklenky s šambránami, přičemž severní výklenek je přibližně v polovině přerušen pultem. Patro je ze všech stran ukončeno kordonovou římsou nesoucí trojúhelníkový štít, na který organicky navazuje zvonicové patro otevřené do všech stran půlkruhovými výklenky chráněnými dřevěnými žaluziovými okenicemi. Patro členěno lizénovými rámy a ukončeno podstřešní římsou nesoucí jehlan. Na východní stěnu navazuje novostavba obdélného půdorysu. Hlavní průčelí je na osu se segmentově zaklenutým vchodem a dvojicí rovněž segmentově zaklenutých oken po stranách, pásová profilovaná římsa odděluje patro od trojúhelníkového štítu, jenž nese sedlovou střechu. Stavba je bez dalšího výrazného architektonického členění.