strojovna

Strojovnu těžních strojů tvoří dva souběžné halové objekty na obdélných půdorysech (stará strojovna), kryté samostatnými segmentovými střechami, k nimž na východní štítové straně přiléhá mladší, vyšší, omítaná přístavba, krytá téměř plochou střechou. Krytina střech má podobu tabulového plechu s navařenou asfaltobitumenovou lepenkou. Nosná ocelová příhradová konstrukce staré strojovny je doplněna režným zdivem a velkoplošnými průmyslovými okny ve dvou řadách. Interiér je provozně rozdělen na dvě samostatná oddělení pro elektrický těžní stroj a dnes již neexistující parní těžní stroj. Na severní fasádě staré strojovny jsou v přízemí prolomeny vstupy do podlaží, kde byly situovány základové konstrukce strojů. Po vnějším ocelovém schodišti je přístupné patro se samotnými stroji. Mladší přístavba má rovněž charakter ocelové konstrukce vyplněné cihlovým zdivem. Zdivo omítnuto. Objekt je prosvětlen vysokými průmyslovými okny.