fara

Volně stojící jednopatrová budova s valbovou střechou se štítem s valbičkou na západě. Kratší průčelí dvouosá, delší průčelí s nepravidelně rozhozenými okny, většina v neprofilovaných šambránách. Fasády hladké tvrdé v přírodní barvě. Na severním průčelí u ustoupení západní části půdorysu v 1. patře analyticky vykrojena obdélná pole s obdélnými sgrafity a na severní straně ke kostelu i bývalé nároží s hnědooranžovým obarvením: obdélníky tmavší, orámované bílou linkou. Na jižní straně jihozápadního nároží pod střechou analyticky přiznáno sgrafitové kvádrování, stejné jako na severní straně. Jižní průčelí šestiosé, od západu ve 2. ose přízemí vstup v pravoúhlém profilovaném portálu, 3. a 4. osa a 5. a 6. blíže k sobě. V 5. ose přízemí vstup, v 6. okno zazděné sklobetonovými tvárnicemi. Západní průčelí s větším oknem bez šambrány v jižní ose přízemí, dvojicí oken v patře a dvojicí menších oken ve štítě (v osách oken 1. patra) a malým termálním okénkem ve vrcholu štítu. Paty štítu spočívají na pískovcových zespodu čtvrtkruhově skrojených konzolách. Severní průčelí v patře o čtyřech osách - 2. a 3. osa od východu sdružené, v přízemí ve 4. ose okno s cihelným segmentovým záklenkem pod kamenným půlkruhovým pasem, v hloubce otvoru pískovcové pravoúhlé ostění s mříží. Při severovýchodním nároží na výšku neomítnutá plocha s řádkovým zdivem z hrubých pískovcových kvádrů, v patře ji ukončuje v líci zazděný průchod s omítaným a bíleným segmentovým záklenkem (průchod do záchoda). Nad ustoupenou západní částí průčelí zhlaví středového vazného trámu, nad záklopovým prknem vyčnívají konce krokví, zřejmě položených na okapní vaznici. Východní průčelí v přízemí okna bez šambrán (obě v hloubce sníženým přímým nadpražím), v patře hladké šambrány. Na střeše v severní rovině novodobě vyhlížející jednoprůduchový tahový komín. Při západním konci severního průčelí studna s nízkou skruží a betonovým krytem.