radnice

Pozdně gotická až renesanční, pseudogoticky upravená nárožní jednopatrová obdélná budova s podloubím, nárožním arkýřem a štítem, situovaná na hloubkově orientovaném městišti (uprostřed severní strany náměstí). Podloubí otevřené do náměstí třemi lomenými oblouky na pilířích, sklenuto křížovými klenbami se štukovými žebry a jehlancovými konzolkami. Hlavní průčelí (obrácené do náměstí) je historizující, s bohatým pseudogotickým dekorem. Uprostřed patra je balkón a po jeho stranách po dvou obdélných oknech. Na nároží je věžovitý arkýř. Průčelí je ukončeno štítem a cimbuřím. Západní průčelí je rekonstruované podle původních zbytků. Je pokryté renesanční rustikou. V podloubí je v ose budovy obdélný pozdně gotický vstupní portál.