vrátnice

Dvoupodlažní objekt na nepravidelném půdorysu, krytý valbovými a polovalbovými střechami, s cementovláknitou krytinou ((imitace břidlice, r. 2013) krytinou. Fasády I.NP jsou v režném zdivu s výškově stupňovaným okrajem, zbytek omítnut, štít na západní straně má dřevěné hrázdění. Celý obvod budovy obíhá jednoduchý sokl z režného zdiva. Okna, původně špaletová, členěná do kříže jsou nahrazena kopiemi. Na jižní straně je umístěn přístavek vlastní vrátnice, průchozí s ocelovými dvojkřídlovými dveřmi na východní a západní straně a s průmyslovými ocelovými okny. V interiéru dochováno schodiště s ocelovou konstrukcí, s dochovaným perforovaným plechem na čelech části stupňů, s dřevěnými schodnicemi a dekorativním litinovým zábradlím s dřevěným soustruženým madlem a dlažba chodeb (okrová čtvercová se skosenými rohy, doplněná červenými čtverečky). Od r. 2013 probíhá obnova objektu (střecha, fasády, okna, interiér).