sýpka

Sýpka je zděná omítnutá patrová budova na obdélném půdorysu – s nižším přístavkem na jižní straně. Je zasazená do stoupajícího terénu. Ve středu západní stěny sýpky je vstup do objektu – jednokřídlé prkenné dveře v dřevěném ostění. Vpravo a vlevo od vstupu je malý čtvercový okenní otvor, zabezpečený mříží. V patře je nad vstupem obdélný podávací otvor s prkennými dvířky, po obou stranách od něj pak čtvercový otvor okenní (v pravé ose je otvor v patře oproti otvoru v přízemí posunutý více doprava). Stěnu zakončuje dřevěná profilovaná římsa. Dolní část jižního průčelí zakrývá přístavek s pultovou střechou, v patře jsou dva okenní otvory, zvnějšku zakryté. Nad ozdobně vyřezávanou dřevěnou hlavní římsou se zvedá trojúhelný štít, tvořený svisle kladenými prkny. Ve východním průčelí sýpky jsou v úrovni patra tři okenní otvory v dřevěném ostění, zabezpečené mříží. Dvouosá severní stěna je prolomená čtyřmi zamřížovanými okenními otvory – po dvou v každém podlaží. Bednění štítu je na této straně rozdělené do čtyř výškových úrovní, tvořených svisle kladenými prkny. Sýpka má sedlovou střechu s námětkem, krytinou jsou bobrovky. Ve střeše jsou na obou stranách symetricky rozmístěná volská oka.