měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o třech okenních osách s rovnou atikou a jedním obloukem loubí. Průčelí má světle žlutou fasádu s bílými architektonickými prvky. Horizontální členění průčelí plochou kordonovou římsou nad přízemím, zdobeným soustřednou rustikou kolem záklenku. Korunní římsa se skládá z plochého spodního pásu, zubořezu a profilované prostorové části, je kryta plechovou stříškou. Desetitabulková okna patra jsou osazena hladce do fasády. V krajních osách mají rovné římsové suprafenestry na výrazných hranolových konzolách. Suprafenestra prostřední osy je zalomena do trojúhelného tvaru. Krajní okenní osy štítu jsou slepé, natřené bílou barvou, prostřední prolomená s dvokřídlým oknem. Nad okny atiky jsou suprafenestry v podobě vpadlých polokruhových polí, vyplněných soustředným mušlovým ornamentem. Střední osa patra a atiky přestupuje fasádu jako nízký rizalit. Podloubí je otevřeno jedním téměř polokruhovým obloukem arkád. Křížová hřebínková klenba vychází z hranolových pilířů, s odstupněným soklem a rovnou římsou. Stěna domu je prolomena dvěma segmentově zaklenutými otvory. Levý má hladké ostění a v místo klenáku vavřínový věnec uprostřed s čtyřlistou kytkou. Pravý má ostění s rovnými římskami záklenku, klenákem s číslem domu 55 a rytím na okrajích ostění. Dvorní průčelí má žlutou fasádu, je tříosé, s okny v patře a přízemí šestitabulkovými, ve štítu čtyřtabulkové, všechna osazena do fasády hladce. Dvorek vybetonován. Střecha domu je sedlová, s novou krovní konstrukcí a půdní vestavbou, krytá plechem.